Alex Velea

Biografie

S-a nascut pe 13 mai 1984 în Craiova, Romania. Inca de mic si-a descoperit pasiunea pentru muzica, incepand sa cante de la 9 ani, la 11 ani, devenind elev la Palatul Copiilor. La 16 ani incepe sa studieze canto clasic, timp de 4 ani.

Cariera muzicală

 

Dupa ce a castigat emisiunea-concurs Star Factory la sfârșitul anului 2003 si dupa participarea la Big brother, Alex a colaborat cu Anna Lesko la o melodie de pe editia specială a albumului ei, Pentru tine. A urmat o colaborare cu Anda Adam pentru al doilea album solo al ei, Confidențial. Melodia, intitulată „Ce ti-aș face (Selecta)” s-a bucurat de un mare succes in Romania, fiind difuzat des pe posturile de muzica. Album sau de debut, intutulat „Yamasha” a fost lansat în toamna anului 2006.

In anul 2009, Alex a lansat piesele „Doar ea” si „Secret”. Tot în 2009, Alex a intrat in echipa de productie a Radio Killer, sub numele de Crocodealer, unul dintre cei șapte killeri.In acelasi an, Alex si-a făcut si debutul pe marile ecrane, in productia cinematografica “Un film Simplu”, unde a interpretat un rol negativ.

Deasemenea a scos hitul anului 2010 „Don’t say it’s over”, hit al cărui videoclip a avut o coregrafie ce a generat cel mai mare flashmob din Romania. Acesta a avut loc în Piata Constitutiei din Bucuresti, in iunie 2010.

Hai să ascultăm împreună cateva din cele mai tari piese din cariera lui Alex Velea.

1. Minim doi (2012) este piesa cu care Alex Velea a „rupt” în 2012. Are până acum peste 18 milioane de vizualizări pe Youtube şi a dominat topurile radiourilor şi televiziunilor de muzică.

2. Tot în 2012, Smiley şi Alex Velea au colaborat cu Don Baxter pentru piesa Cai verzi pe pereți. Între timp, a ajuns cea mai vizualizată piesă cântată de Alex Velea pe Youtube. A fost ascultată de peste 21 de milioane de ori.

3. Yamasha (2006) este piesa cu care Alex Velea s-a lansat în muzică şi care l-a transformat  într-o vedetă.

4. Dincolo de cuvinte (2013)…încă o colaborare de succes cu Smiley şi peste 8 milioane de vizualizări pe Youtube.

5. E marfă tare (2013)…o piesă marfa…marfa tare, bineinteles!

6. Când noaptea vine (2012) este una dintre cele mai sensibile piese ale lui Alex Velea.